2 kopjes arboriorijst
1 banaansjalot grof gehakt
1 banaansjalot grof gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 handvol kastanje champignons grof gesneden
2 eetlepels selderij, klein gehakt
1 liter bouillon. Bij voorkeur champignons.
2 eetlepels bieslook fijn gehakt
een kopje doperwten (diepvries of blik)
ca 150 gram pastasaus truffelsmaak. (Ik gebruikte van Grand Italia)
2 eetlepels roomboter
Bereiding:
Verhit op matig vuur 4 eetlepels olie in een anti-aanbakpan
Fruit hierin een paar minuten achtereenvolgens:
de sjalot, knoflook, Champignons en doperwten.
Verwijder de groenten met een schuimspaan uit de pan.
Zet de groenten even opzij.
Voeg eventueel nog wat olie toe in de pan, verhit deze en voeg twee kopjes arboriorijst toe.
Verhit de rijst rustig tot alle korrels glazig van de olie zijn.
Voeg telkens een beetje bouillon toe om de rijst niet te laten droog koken.
Roer er veelvuldig doorheen.
Proef af en toe of de rijst als zacht begint te worden.
Dan voeg je de boter toe.
Voeg, als de rijst zacht genoeg is, de groenten terug in de pan.
Voeg de truffelsaus toe. Gebruik genoeg om de risotto de juiste gewenste consistentie te geven.
Voeg daar bieslook en selderie bij.
Meng de smeuïge rijst met alle bestanddelen in de pan.
Controleer nog eens de gaarheid van de rijst.
Nog een paar minuten zachtjes en al roerend doorwarmen.
De risotto is gereed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten