De overgebleven rijst van gisteren. En anders verse gekookte rijst die goed gekoeld en los geroerd is.
1 kopje doperwten, diepvries of blik.
1 ui gehakt
2 tenen knoflook geperst
een handvol shiïtake gesneden
2 eetlepels gehakte bieslook
1 chinees worstje in blokjes. Ik gebruik meestal Fa chong Kip of varken.
Voor de woksaus:
2 eetlepels vegetarian Mushroom sauce
2 eetlepels sojasauce
1 eetlepel Hooisin sauce
Goed mengen.
Bereiding:
In de bijbehorende video wok ik op een houtskoolvuurtje.
Een wokbrander of grote brander op je gasfornuis is natuurlijk ook ok.
Zorg dat de wok goed heet is en voeg daar dan de olie in.
In een te koude wok gaat de inhoud van de plan aanbakken.
Gebruik anders een anti aanbakwok
Zodra de olie gaat walmen voeg je de ui en knoflok toe en bak je deze 15 seconden.
Voeg dan de worst toe.
Na 30 seconden de Shiitake.
Daarna de doperwten.
Voeg naar behoefte je eigen keus aan roerbak groenten toe.
En vervolgens de rijst.
Wok de inhoud van de pan totdat de rijst goed op temperatuur is.
Voeg dan de woksaus toe.
Maak af met de bieslook.
De Gebakken Hoisinrijst is gereed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten