Is je witlof altijd te nat? Drijven de stronkjes na de
bereiding in het kooknat? Volg dan de volgende stappen.
Nodig:
2 flinke struiken witlof
1 ons boerenschouderham
1 halve ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
2 el olie
Peper
zout
Bereiding:
Verhit een oven voor op 180 graden.
Verhit de olie in een koekepan.
Snij de stronkjes lof overlangs in 2 helften.
Leg de helften met de snijkant omlaag in de hete olie en
laat deze 3 of 4 minuten bakken tot ze beginnen te bruinen.
Strooi de gesnipperde ui en de gehakte knoflook tussen en
over de bakkende witlof.
Keer de stronkjes lof om en bak onder af en toe kantelen en
schuiven ook de andere bolle zijde tot deze enigszins gaan kleuren.
Na totaal 5 of 6 minuten is de lof gereed voor de volgende
stap.
Leg de stronkjes lof op een ruime platte schaal en verdeel
de meegebakken uitjes er overheen.
Strooi wat peper en zout over de witlof.
Scheur de hamplakjes in stukken en verdeel deze over de
witlof.
Leg over de laag ham nu een laag geraspte kaas.
Plaats de schaal in de hete oven en laat de inhoud ca 15 tot
20 minuten garen.