Nodig:
1000 gr hutspotmix (50/50 winterpeen/uien) Kant en klaar verkrijgbaar bij de supermarkt.
100 gr gerookte spekreepjes
250 gr gemengd gehakt
1 varkenshaas
3 of 4 verse worstjes
1 grote ui gesnipperd
½ tomaat klein gehakt
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 Madame Jeanette heel
2 kippenbouillonblokjes
75 gr roomboter
Zwarte peper
Bereiding:
Verhit 25 gr boter en bak hierin het gehakt rul.
Bak vervolgens de helft van de gesnipperde ui mee tot deze
glazig is.
Voeg een kippenbouillonblokje toe.
Maak af met zwarte peper.
Schuim het gehakt uit het bakvet af met een schuimspaan.
Zet het gehakt even apart. Bij voorkeur warm houden.
Bak de gerookte spekreepjes in het bakvet van het gehakt.
Schuim ze af uit het bakvet.
Voeg de spekreepjes bij het gehakt.
Smelt 25 gr boter bij het vet.
Bak hierin vervolgens
de verse worst rondom bruin en gaar.
Het is mogelijk om ook tegelijkertijd in deze bakronde de
varkenshaas toe te voegen en deze rondom te bakken.
Plaats een deksel op de pan, temper het vuur en laat de
inhoud garen.
Verwijder de worstjes zodra ze gaar zijn.
Verwijder de Varkenshaas als deze ca. 7 á 8 minuten heeft
gegaard.
Vlak voor het einde van dit proces kun je al de rest van de
ui, de knoflook en de tomaat toevoegen en deze mee laten bakken in het vet.
Verwijder het vlees.
Voeg de laatste 25 gram roomboter toe en verhit deze mee.
Verhoog de vlam en bak de uitjes, knoflook en tomaat tot een
mooie jus.
Blus af met een paar eetlepels water.
Voeg 1 kippenbouillonblokje toe.
Voeg de Madame Jeanette toe en temper het vuur. Laat de
peper 15 minuten op matig vuur meesudderen in de jus. Proef of de jus pittig
genoeg is of verwijder de peper als jij dat zelf tijd vindt.
Voeg de jus bij de varkenshaas.
Schil een kilo vastkokende aardappelen.
Kook ze tegelijk met de hutspotmix in een ruime pan tot de
aardappelen gaar zijn.
Giet het kookvocht af.
Voeg het gehakt en de spekkies bij de hutspot.
Voeg een paar eetlepels jus van de varkenshaas bij de
hutspot.
Stamp nu de hutspot klein en meng alle bestanddelen goed
door elkaar.
Snij de varkenshaas en de worstjes in plakken.
Serveer de hutspot met varkenshaas en worstjes met een paar
lepels jus.
Als de Hutspot voor jezelf of je tafelgenoten niet pittig
genoeg is kun je de peper fijnsnijden en deze apart bij serveren. Laat altijd
de eters zelf bepalen of en hoeveel Madame Jeanette ze bij hun maaltijd wensen
te gebruiken!