Meer pagina's

donderdag 8 januari 2015

Witlofschotel Ham-kaas

Is je witlof altijd te nat? Drijven de stronkjes na de bereiding in het kooknat? Volg dan de volgende stappen.

Nodig:
2 flinke struiken witlof
1 ons boerenschouderham
150 gram geraspte 48+ kaas
1 halve ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
2 el olie
Peper
zout



Bereiding:
Verhit een oven voor op 180 graden.
Verhit de olie in een koekepan.
Snij de stronkjes lof overlangs in 2 helften.
Leg de helften met de snijkant omlaag in de hete olie en laat deze 3 of 4 minuten bakken tot ze beginnen te bruinen.
Strooi de gesnipperde ui en de gehakte knoflook tussen en over de bakkende witlof.
Keer de stronkjes lof om en bak onder af en toe kantelen en schuiven ook de andere bolle zijde tot deze enigszins gaan kleuren.
Na totaal 5 of 6 minuten is de lof gereed voor de volgende stap.

Leg de stronkjes lof op een ruime platte schaal en verdeel de meegebakken uitjes er overheen.
Strooi wat peper en zout over de witlof.
Scheur de hamplakjes in stukken en verdeel deze over de witlof.
Leg over de laag ham nu een laag geraspte kaas.

Plaats de schaal in de hete oven en laat de inhoud ca 15 tot 20 minuten garen.