Nodig:
1 tomaat klein gesneden
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gehakt
1 el taotjo (bonenpasta)
1 tl assem/tamarindepasta (wees hier voorzichtig mee!)
1 el roomboter
1 el sojasaus
50 cc water
1 adjoema peper
Olie
Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip aan beide zijden snel voor.
Verwijder de kip.
Bak in de olie vervolgens de ui, tomaat en knoflook tot deze
iets gaan bruinen.
Bak de massa een minuut.
Voeg sojasaus toe. Roer nog even.
Voeg de kip weer toe en schep deze door de massa bakkende
kruiden heen.
Smelt de roomboter in het gerecht.
Voeg een beetje water toe voor de jus. Hier moet de kip in
gaar sudderen.
Leg een adjoema of madame jeanette in de jus.
Proef na 20 minuten of de jus zout genoeg is. Afmaken met
zout en zwarte peper.