Nodig:
1 sopropo (Paré)
1 flinke ui gesnipperd
1 tomaat klein gesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 el taotjo
1 el tomatenpuree
8 zongedroogde tomaten in olie (uitgelekt) in stukken
snijden
1 maggiblokje
Snufje zwarte peper
50 cc water
Eventueel zout om af te maken.
olie
Bereiding:
1 sopropo (Paré) in stukken snijden.
Verhit de olie matig.
De ui , knoflook en de tomaat in de olie bakken.
De taotjo meebakken.
De tomatenpuree meebakken.
Het gehakt los geroerd toevoegen en goed mengen en bakken.
De zongedroogde tomaten toevoegen.
De sopropo toevoegen.
Het maggiblokje verpulverd toevoegen.
Snufje zwarte peper toevoegen.
Een beetje water toevoegen om de groente te laten garen.
Alles goed omscheppen.
Met deksel op de pan 20 minuten onder af en toe omscheppen
laten gaar sudderen. Hoe langer hoe minder bitter de groente smaakt.
Proeven en dan eventueel zout toevoegen om af te maken.