Nodig:
250 gr scampi zonder staartje
1 aubergine in grote blokken gesneden. Half uur in zout
water weken en dan afgieten.
2 uitjes gesnipperd
1 bol chinese knoflook
2 tomaten klein gesneden
2 el tomatenpuree
3 tl korianderpoeder
2 tl kaneel
½ el komijnzaad geroosterd
Zw peper
½ el garam masala
1 el kerrie madras
2 maggiblokjes
50 cc olie
100 cc water
1 adjoema peper
Bereiding:
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin een gesnipperde
ui, tomaat, 1 el tomatenpuree en de helft van de knoflook tot ze gaan bruinen.
Voeg de garnalen toe en bak ze in 2 minuten. Doof de vlam en laat de garnalen
verder ongemoeid.
Verhit de olie op halfhoog vuur.
Bak een gesneden uitje met een tomaat, de helft van de knoflook
en 1 el tomatenpuree een beetje bruin.
Voeg hier de aubergine bij. Goed omscheppen.
Voeg kaneel, garam masala, komijnzaad, korianderpoeder,
zwarte peper en kerrie madras toe en verdeel dit goed door het gerecht heen.
Voeg wat water toe voor een beetje curryjus en verpulver
hier de maggiblokjes in. Proef wel even of alle maggi nodig is.
Leg de adjoema peper in de jus en laat de aubergine zachtjes
20 minuten sudderen.
Verwijder de peper en meng de gebakken garnalen door de
aubergine.
1 minuut doorwarmen en opdienen.