Een paar handjes geraspte 48+ kaas
350 of 400 gram gemengd gehakt
Een paar eetlepels verdunde tomatenpuree of Tomato frito
Een eetlepel kappertjes
twee theelepels paprikapoeder
1 eetlepels Italiaanse kruiden
2 theelepels mosterdpoeder
een Theelepel zout
een theelepel zwarte peper
Een klein uitje
2 of 3 tenen knoflook
1 ei om te bestrijken
en…Een rol kant en klaar pizzadeeg
De bereiding is in een wip gedaan!
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Als je de ui en de knoflook hebt klein gehakt,
meng je al de ingrediƫnten met het gehakt.
Als het gehaktmengsel klaar is kun je de deegrol uitrollen.
Dan verdeel je de lap deeg in stroken waar kleine gehaktballetjes op passen.
Dan leg je er nog een strook deeg overheen en drukt deze langs de randen en tussen de gehaktvullingen, goed aan!
Prik met een cocktailprikker een paar kleine gaatjes in de calzones zodat stoom kan ontsnappen tijdens het afbakken.
En als laatste smeer je met een kwast het geklutste ei over de calzones. Daar worden ze mooi glanzend en goudgeel en bruin van.
De hapjes kunnen nu de hete oven in.
Dat zal ongeveer 30 minuten duren. Maar blijf goed opletten!
Als je denkt dat de calzones geheel naar je zin zijn gebakken, kun je ze uit de oven halen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten