Zoeken in deze blog

donderdag 20 december 2018

Hertenbiefstuk

Bekijk ook eens de video Hertenbiefstuk op het Youtube kanaal van Makkelijk Koken.

Nodig:
Hertenbiefstuk naar behoefte.
Zwarte peper
Zout
1 ui gesnipperd
1 bakje Shiitake
50 gram boter

In dit recept wordt als saus de Hartige Vleessaus toegepast. Het recept daarvoor vind je HIER.



Bereiding:
Smeer de biefstukjes in met zwarte peper en zout, en laat ze dan 10 minuten rusten.

Verhit wat boter in een bij voorkeur zware stalen pan.
Fruit er de ui in.
Voeg er de gesneden Shiitake aan toe.
Bak op hoog vuur de shiitake snel in hooguit 4 minuten.
Schep of schud ze hierbij goed om.
Zet de paddestoelen daarna warm apart.

Verhit wederom wat boter in de pan op hoog vuur.
Zodra de schuimlaag weg is leg je de hertenbiefstukjes in de pan.
Bak ze aan elke zijde 1 of 2 minuten. Schuif ze af en toe heen en weer en kantel vlak voor het einde de pan om de biefstukjes nog enkele seconden in de verzamelde boter rondom na te schroeien.
Binnen 4 minuten kunnen de biefstukjes uit de pan en moeten ze even rusten.
Blus de jus af met een half kopje water. Roer de aanzetsels los en giet de jus in een kom.

In deze serveersuggestie lepel je wat vleessaus op een bord.
Plaats de biefstuk daar middenin.
garneer er rondom de gekozen groenten bij en verdeel de Shiitake rond en op het vlees.
Serveer er boterzachte aardappelen bij die je op het bord overgiet met de bakjus.


Bekijk ook eens de video Hertenbiefstuk op het Youtube kanaal van Makkelijk Koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten