(Foto volgt later)
Nodig:
1/2 el marmite
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1/2 blik tomatenpuree
2 tl komijnzaad geroosterd.
4 el vermicelli
2 el allesbinder
Voor de balletjes:
mengen met:
2 tl grof gemalen zwarte peper,
1 tl seréhpoeder,
1 tl gemberpoeder,
1 el ketjap manis,
1 tl witte peper,
1 tl koenjitpoeder,
1 tl ve-tsin,
1 tl zout.
1 el roomboter
Bereiding:
Meng het gehakt met de bij behorende kruiden.
Bak de balletjes in een eetlepel roomboter in een paar
minuten.
Voeg gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree en komijnzaad
toe.
Fruit alles mee tot de ui zacht en glazig is.
Voeg hier genoeg bouillon aan toe tot de juiste hoeveelheid
soep bereikt is.
Voeg de Marmite toe.
Maak de soep op dikte met wat allesbinder.
Voeg de vermicelli toe en laat de soep op een sudderplaatje
15 minuten zachtjes doorwarmen.
Roer af en toe om de vermicelli niet te laten klonteren.