Nodig:
Kipfilet van kippendijen.
Of kippenborstfilet die je met een vleeshamer wat zachter slaat.
Voor de marinade:
3 of 4 tenen knoflook geperst
Een flinke teen gember geperst
een theelepel uipoeder,
een theelepel laos,
zout,
zwarte peper,
een lepel lichte sojasaus,
rijstwijn,
een lepel olie.
een flinke lepel van de Chilimix (Chilioil Seasoner)
Deze marinade goed mengen.
Bereiding:
Wat volgt zal voor de meesten wel een bekend ritueel zijn. Vlees snijden.
Dan in de marinade wentelen en masseren, en vervolgens aan een stokje rijgen.
3 of 4 tenen knoflook geperst
Een flinke teen gember geperst
een theelepel uipoeder,
een theelepel laos,
zout,
zwarte peper,
een lepel lichte sojasaus,
rijstwijn,
een lepel olie.
een flinke lepel van de Chilimix (Chilioil Seasoner)
Deze marinade goed mengen.
Bereiding:
Wat volgt zal voor de meesten wel een bekend ritueel zijn. Vlees snijden.
Dan in de marinade wentelen en masseren, en vervolgens aan een stokje rijgen.
De Chilisticks liet ik enkele uren marineren alvorens ze op een bescheiden kolenvuurtje te garen.
De Bijgerechten:
Het moest niet te ingewikkeld worden. Dus ik besloot tot een gemakkelijk bordje groenten, rijst en pindasaus als bijgerechten. Babypakchoy, taogé en sperziebonen.
De satésaus haalde ik uit een zakje van mijn local toko!
Meestal komt dat neer op 1 op 1 mengen met water, langzaam verhitten en goed roeren tot het gebonden is en alle delen zijn opgelost, en dan is het klaar.
De Bijgerechten:
Het moest niet te ingewikkeld worden. Dus ik besloot tot een gemakkelijk bordje groenten, rijst en pindasaus als bijgerechten. Babypakchoy, taogé en sperziebonen.
De satésaus haalde ik uit een zakje van mijn local toko!
Meestal komt dat neer op 1 op 1 mengen met water, langzaam verhitten en goed roeren tot het gebonden is en alle delen zijn opgelost, en dan is het klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten