Klik hier voor de videoclip Venusschelpen
Nodig:
(2 personen)
Chiabatta (Zelf afgebakken. Zet dit even weg om wat te koelen. Dan kun je het makkelijker snijden.)
Half emmertje venusschelpen (ontdooid.)
5 of 6 blaadjes salie klein gehakt.
een takje rozemarijn klein gehakt.
een rode peper in fijne ringetjes.
een rode puntpaprika grof.
1 el platte peterselie klein gehakt.
een paar grote tenen knoflook fijn geperst.
Een klein uitje in snippertjes.
40 gram roomboter.
100 ml witte wijn.
250 ml visbouillon Ik gebruik hier verse maar een bouillonblokje mag ook.
Bereiding:
Een koekenpan.
Ik smelt er een deel van de boter in.
De ontdooide Venusschelpen droogdeppen.
Dan kunnen de uisnippertjes in de hete boter.
Seconden later ook de knoflook.
De stukjes paprika volgen een minuut later.
Een minuut later kunnen de tuinkruiden en het pepertje erin.
Een halve minuut later nemen de schelpen een warme duik in de hete massa.
Ik smelt er wat boter bij en keer de schelpen een keer.
Bij mekaar liggen ze er een minuut of twee in. Ik schud en schep ze lekker door de hete boter met de kruiden.
En dan mag de visbouillon er op hoog vuur in.
De wijn er vrijwel direct achteraan.
Nog even wat peper en zeezout overheen.
De schelpen worden over twee schaaltjes verdeeld. Lekker wat van die jus erbij om je broodje erin te kunnen dopen.
Dat Afgebakken brood is intussen ver genoeg afgekoeld om er met een koksmes, dus niet met een broodmes!…mooie strakke sneden van te kunnen snijden.
Voor het opdienen nog even de platte peterselie er overheen.
Gewoon proberen! Wie weet ontdek je dan wat nieuws!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten