De barbecuesaus
Wil je een lekkere zoete en beetje sticky bbq saus bij je geroosterd vlees?
Check deze dan!
Nodig:
een kopje tomatenketchup
een half kopje Sweet Chilisauce,
3 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel melasse
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sap van Pickled Ginger (dat kun je bij de toko of Aziatische supermarkten kopen)
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels kristalsuiker
3 theelepels milde paprikapoeder
2 tl mosterdpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel Kippebouillopoeder
2 Theelepels droge chilivlokken
1 theelepel zout
Gedurende een minuut of 5 goed mengen met een garde.
Daarna de saus een half uur tegen de kook aan onder af en toe roeren, verwarmen.
DUS NIET LATEN KOKEN!
Laat de saus met het deksel op de pan afkoelen en dien deze op bij de varkenshaas spiezen.
De Varkenshaas spiezen
Een lekker bbqsausje, kruidenbotertje, stokbrood om ’t op te smeren en natuurlijk een varkenshaasje dat aan spiesjes geroosterd wordt!
Het zal je vast bevallen!
Ik begin met het vlees, en dat doe ik omdat dat nog even een uurtje of langer moet marineren.
Met behulp van een goed scherp mes snij je mooie dobbelstenen.
Voor de kruidenmix
2 theelepeltjes uipoeder,
2 tlknoflookpoeder,
1 tl zout,
zwarte peper,
1 tl korianderpoeder,
een beetje chilivlokken
wat olie en
1 el sojasaus.
Dan rijg je de dobbelstenen vlees aan satéstokjes.
Rooster ze gelijkmatig door veelvuldig te keren.
In de videofilm zie je de spiezen op de COBB barbecue liggen maar uiteraard voldoet elk god heet gestookt hout-, kolen-, of brikettenvuurtje.
Klik hier voor de video Varkenshaas met barbecuesaus op de COBB
Geen opmerkingen:
Een reactie posten