Zoeken in deze blog

vrijdag 7 september 2018

Snelle Cha sieuw

Geen tijd om voor Cha Sieuw (Cha siu) buikspek langdurig te bewerken en te marineren? Het kan ook heel snel! Natuurlijk zal het dan lastiger zijn om de verfijnde smaak te realiseren maar je hebt met wat aandacht dan tóch wat te serveren.

Nodig:
500 gr dikke speklappen in hapklare stukken gesneden.

Die marineer je in:
1 el Shaoxing rijstwijn
1 el sojasaus
1 el red bean curd
2 tl 5-spices powder
1 el suiker
1 el honing
3 tenen knoflook
1 el Hoisin saus
1 tl Zout
1 tl witte peper

Eigenlijk is dit gewoon het oorspronkelijke recept. Het verschik is de speklapjes ipv een groot stuk buikspek.

Laat dit 3 uur marineren

Bereiding:
Uitlekken en 3 uur op een rooster op 175 graden roosteren in het midden van de oven.
Regelmatig bestrijken met de rest van de marinade.
Na 30 á 40 minuten de temperatuur naar 200 graden brengen, nog een keer bestrijken met marinade en wat extra suiker. Nog 5 minuten roosteren. Niet laten verbranden.

Vergelijkbaar met Porc Belly Burnt ends, maar dan minder zoet.

1 opmerking:

  1. Hiya! I just wish to give an enormous thumbs up for the great info you've got right here on this post. I shall be coming again to your blog for more soon. casino online

    BeantwoordenVerwijderen