Bekijk hier een video impressie van de samenstelling en de bereiding van dit typisch Surinaamse gerecht.
Zoete patatte |
1 Cassavewortel (tapioca)
2 Gele Zoete patattes (soort tropische aardappel)
2 Oranje Zoete patattes
2 Chinese tayers
1 Groene bakbanaan
1 Rijpe bakbanaan
4 eieren Hard gekookt
zout
Zoete patatte |
Cassave |
Voor de groenten in de video demonstratie klik hier voor het recept Paksoy met taogé elders in deze foodblog. Of bekijk de andere recepten voor Paksoy. Elke andere groente zal ook voldoen. De keus is aan jou.
Bereiding:
Schil de aardvruchten zoals men een gewone aardappel ook zou schillen.
Kook de aardvruchten in ruim water gaar met zout. De kooktijd is doorgaans hetzelfde als de gemiddelde vastkokende aardappel. Prik met een vork om te voelen of de knollen gaar zijn.
Was de bakbananen grondig.
Snij ze in vieren.
Chinese tayer |
Kook ze in 20 tot 40 minuten gaar. De rijpe bananen zijn aanmerkelijk sneller gaar dan de groene.
Giet de bananen af.
Pak nu de rand van de insnede beet en trek deze gemakkelijk van het vruchtvlees af. Gooi de schillen weg.
Voor de bereiding van de bakkeljauw klik hier in deze foodblog het recept Bakkeljauw Bij de videoinstructie zit overigens ook een instructie voor de bereiding van bakkeljauw.
Naar behoefte kun je ook andere vis gebruiken, ook verse dus. Bak deze dan ter wille van de boterjus, in roomboter en maak de jus eenvoudig af met een gebakken uitje, knoflook en stukjes meegebakken tomaat.
Alles wat nog rest is het mooi op een bord schikken van de aardvruchten met de vis en de groenten. Voeg hierbij de eieren en een lekkere sambal of een gesneden adjuma of Madame Jeanette. Sprenkel wat van de jus over de aardvruchten.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten