Nodig:
300 gr Inktvisringen
200 ml droge witte wijn of genoeg om de ringen net onder te zetten.
50 ml olijfolie extra vierge
3 el witte wijn azijn
3 tenen knoflook geperst
2 rode uien in ringen gesneden
1 el tuinkruiden (Oregano, tijm, peterselie, basilicum, bieslook
um)
1 tl zout
1 tl zwarte peper
Handje rauwe taugé
Handje zeewier
Een paar Spaanse olijven (Aceitunas Bravas)
Bereiding:
Kook gedurende 45 minuten op matig vuur de inktvisringen in de witte wijn.
Giet de wijn eraf en laat de ringen afkoelen.
Meng olijfolie, witte wijnazijn, geperste knoflook, uiringen, kruiden, zout en zwarte peper in een kom.
Voeg hier de afgekoelde inktvisringen aan toe.
Meng alles goed.
Laat de inktvissalade een uurtje in de koelkast staan.
Verdeel wat taugé over twee platte schaaltjes.
Verdeel daar een handje zeewier overheen.
Verdeel daar de inktvissalade met wat olijven bovenop.
Zorg dat je ook wat van de marinade over de salade verdeelt!
Serveer met wat Turks brood en kruidenboter.
Klik hier voor een variatie op dit recept op het Youtube kanaal van Makkelijk Koken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten