Zoeken in deze blog

woensdag 29 juli 2015

Worcestershire grillsaus.

Grillsaus is bedoeld om vlees dat in de grill, oven of op de barbeque bereid wordt, tijdens de bereiding, regelmatig mee te bedruipen of in te smeren. Het vlees droogt dan niet uit, krijgt een knapperig korstje en ziet er mooi glanzend door uit.

Nodig:
50 gr kristalsuiker
50 gr donkere bruine basterdsuiker
250 cc appelcider
4 el worcestershire saus


Bewerking:
Roer suiker en water door elkaar en breng dit in een pannetje aan de kook.
Blijf erbij en roer voortdurend. Als het mengsel aan de kook raakt nog 10 minuten doorkoken en dan het vuur uitzetten. Onmiddellijk de Worcestershire saus toevoeg en er goed doorheen roeren.
De saus dikt tijdens het koken en afkoelen in. Als dat te dik wordt kun je een beetje water toevoegen. De saus moet echter dik genoeg zijn om niet tijdens het insmeren en grillen direct van het vlees af te druipen.