Nodig:
Snelkookmacaroni voor 4 personen
Een rode puntpaprika
klein gehakt
1 grote ui gesnipperd
3 grote tenen knoflook geperst
2 tomaten klein gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
4 el Cajun kruiden.
½ el sambal oelek
1 el uipoeder
1 groot kippenbouillonblokje
Zout indien gewenst
Kook de macaroni, giet deze af, koel het met koud water en
laat het goed uitlekken. Af en toe omscheppen tijdens het uitlekken.
Gebruik bij voorkeur een pan met anti-aanbaklaag.
Fruit knoflook en uien
Bak de tomaat goed mee. Het vocht mag er best even uit
gebakken worden.
Roer hier de tomatenpuree doorheen en bak deze 1 minuut
mee.
Voeg de paprika toe.
Voeg de sambal oelek toe.
Voeg het gehakt toe.
Roerbak het geheel tot het gehakt niet rauw meer is.
Voeg de cajunkruiden, uipoeder en het bouillonblokje toe.
Even lekker knetterend laten bakken op hoog vuur!
Voeg de macaroni toe.
Bak dit op hoog vuur door elkaar onder goed omscheppen!
En nu komt het persoonlijke tintje om de hoek kijken:
Ik hou van macaroni als het opgebakken is. Dus eigenlijk de
kliekjes van gisteren die ik dan nog een keer warm bak in een ruime koekenpan met anti-aanbakbodem.
Daarvoor moet je dus de macaroni het liefst een dag van te voren maken, laten
afkoelen, in de koelkast bewaren en dan de volgende dag in een pan, het liefst
zonder toegevoegd vet, opbakken tot de damp er goed vanaf komt, en dan
opscheppen. Eenmaal aan tafel sprenkel ik er dan nog een beetje Maggi aroma
overheen. Deze manier van Macaroni eten is een eigenaardigheid die ik ook wel
van andere mensen ken en heb geleerd. Maar ieder voor zich!