Nodig:
500 gr gemengd gehakt.
2 tl knoflookpoeder
1 fijn gehakte ui
4 tl nootmuskaat
4 el paneermeel
1 el ketjap asin
Zout
Zwarte peper
30 gram boter
Verder:
1 bloemkool in stukken
100 cc water
1 el ketjap
½ klein gehakte ui
2 tl tomatenpuree
1 Maggiblokje
Meng het gehakt met de kruiden en het
paneermeel.
Draai er ballen van.
Braad de gehaktballen in de boter in
een braadpan.
Voeg hier de ½ gehakte ui bij en 2 tl
tomatenpuree.
Meng dit door het braadvet.
Voeg de stukken bloemkool toe en schep
alles om. Voeg een beetje water toe en laat dit aan de kook komen.
Je hoeft niet al het water te
gebruiken. De bloemkool gaart makkelijk in de stoom die er door het
verhitten vrijkomt. Slechts een paar keer omscheppen en met een vork
prikken om te voelen of de bloemkool al gaar is.
Verkruimel het maggiblokje en schep
alles nog een keer om.
Opdienen met aardappel of witte rijst.