Zoeken in deze blog

donderdag 26 juni 2014

Oosterse Vissoep

Oosterse Vissoep
Dit is een volledige maaltijdsoep.

Voor de bouillon:
1 zalmkarkas of koppen en graten.
2 ltr water
2 teen knoflook gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen curcuma gekneusd
1 stengel seréh gekneusd
1 ui in groffe stukken
1 knorr visbouillonblokje
2 takken selderie




Bouillon van Zalmkarkas
Doe alle bovenstaande ingrediënten in een ruime pan en breng dit aan de kook.
Zodra het kookt, sudderplaatje onder de pan plaatsen en op zacht vuur een half uur laten trekken.
Na een half uur de bouillon zeven.
Daarna heet houden maar niet laten koken.


Gebakken vis met gamba's en groenten
Ingrediënten voor de soep:
2 tenen knoflook fijngehakt
1 banaansjalot kleingehakt
4 nestjes instant noodles (klaar in 2 minuten weken)
200 gr Pangasiusfilet
200 gr victoriabaars
200 gr zalm
8 gamba's count 8/12 Black Tigers
2 el vissaus
1 dessertlepel sesamolie
2 el sojasaus
2 el Shaoxin rijstwijn
2 stronken babypaksoy
100 gram bio Shitake
1 stukje wortel
1 halve puntpaprika
olijfolie

Voor de garnering een handje peterselie fijngehakt.

Bereiding:
Snijd de babypaksoy in hapklare stukken.
Snij de shitake in grote stukken.
Snij de wortel in plakjes (voor de kleur)
Snij de paprika grof

Verhit wat olijfolie in een grote koekepan of ruime wok.
Fruit de knoflook en sjalot in de olijfolie op hoog vuur.
Snij de vis in grote blokken en voeg ze samen met de gamba's toe. Goed omscheppen en een minuut meebakken.
Roer alles goed door elkaar op nog altijd hoog vuur en voeg dan de paksoy, shitake, paprika en wortel toe.
Bak alles een minuut op hoog vuur. Voeg onder het bakken de rijstwijn toe. Als je weet hoe je moet flamberen, doe dat dan vooral. De smaak wordt er alleen maar krachtiger van!
Voeg de vissaus, sesamolie, soja saus toe.
Bak alles op hoog vuur nog twee minuten onder goed omscheppen.

Geweekte instantnoodles
Maaltijdsoep Oosterse Vissoep
Verdeel de noodle-nestjes over 4 diepe schalen of diep soepborden.
Giet hier de hete bouillon overheen.
Wacht 2 of 3 minuten tot de noodles zacht zijn.
Voeg vervolgens de gebakken vis met de groenten op het eilandje noodles toe met een of twee eetlepels van de jus die bij de gebakken vis zit er omheen. Verdeel de gamba's over de borden.
Garneer de soep met peterselie.

Eet smakelijk!