2 portobello's
8 of 10 gamba's
lenteuitjes in ringetjes gesneden
een ui in grote ringen
kleine klontjes boter
zeezout
8 of 10 gamba's
lenteuitjes in ringetjes gesneden
een ui in grote ringen
kleine klontjes boter
zeezout
zwarte peper grof
jonge blaadjes romanosla
partjes tomaat
jonge blaadjes romanosla
partjes tomaat
schijfjes komkommer
een eetlepel oestersaus
een theelepel tomatenpuree
een eetlepel rijstwijn
een lepel water
een paar tenen knoflook
een puntpaprika
olie
Bereiding:
Eerst de gamba’s voorbereiden.
Deze komen uit de diepvriezer van de toko. De afmeting staat erop, althans, bij benadering.
Bereiding:
Eerst de gamba’s voorbereiden.
Deze komen uit de diepvriezer van de toko. De afmeting staat erop, althans, bij benadering.
8/12 betekent 8 รก 12 stuks per 350 gram.
Ik ontdooi ze onder stromend water, pel ze en maak ze schoon.
Daarvoor moet ik dan wel eerst de rug opensnijden, dan kan ik ze makkelijker pellen en ook het darmkanaal eruit halen.
Ik ontdooi ze onder stromend water, pel ze en maak ze schoon.
Daarvoor moet ik dan wel eerst de rug opensnijden, dan kan ik ze makkelijker pellen en ook het darmkanaal eruit halen.
En met die opengesneden rug worden gebakken of geroosterde gamba’s altijd wat mooier in de presentatie.
Sommige merken gamba's zijn reeds opengesneden.
Deze keer zijn mijn portobello’s een voorgerecht met wat sla.
Heel eenvoudig met lenteuitjes in ringetjes gesneden, een ui in grote ringen, En kleine klontjes boter die in het hoedje van de portobello moeten smelten.
Ik maal wat zeezout en zwarte peper grof, kies wat jonge blaadjes romanosla uit en snij wat partjes tomaat en schijfjes komkommer.
Hiermee maak ik het bordje salade waar de portobello z’n laatste rustplaats zal vinden, eenvoudig op! natuurlijk mag daar ook wat olijfolie overheen.
De saus bestaat uit een eetlepel oestersaus.
Daarbij voeg ik een theelepel tomatenpuree.
Er gaat ook een eetlepel rijstwijn in.
Om met name de tomatenpuree te verdunnen voeg ik een lepel water toe.
En de saus maak ik verder compleet met een paar geperste tenen knoflook.
En tenslotte leek het me wel lekker om een puntpaprika te roosteren en als extra smaakmaker aan de entourage rond de portobello toe te voegen.
Ontvellen van de geroosterde paprika gaat trouwens makkelijk en schoon als je hem nog warm in een afgesloten plastic zak tussen je vingers wrijft en later de losse velletjes met een mes eraf schraapt. Zie hiervoor de video
Vergeet niet om de oven op 200 graden voor te verwarmen.
Deze keer zijn mijn portobello’s een voorgerecht met wat sla.
Heel eenvoudig met lenteuitjes in ringetjes gesneden, een ui in grote ringen, En kleine klontjes boter die in het hoedje van de portobello moeten smelten.
Ik maal wat zeezout en zwarte peper grof, kies wat jonge blaadjes romanosla uit en snij wat partjes tomaat en schijfjes komkommer.
Hiermee maak ik het bordje salade waar de portobello z’n laatste rustplaats zal vinden, eenvoudig op! natuurlijk mag daar ook wat olijfolie overheen.
De saus bestaat uit een eetlepel oestersaus.
Daarbij voeg ik een theelepel tomatenpuree.
Er gaat ook een eetlepel rijstwijn in.
Om met name de tomatenpuree te verdunnen voeg ik een lepel water toe.
En de saus maak ik verder compleet met een paar geperste tenen knoflook.
En tenslotte leek het me wel lekker om een puntpaprika te roosteren en als extra smaakmaker aan de entourage rond de portobello toe te voegen.
Ontvellen van de geroosterde paprika gaat trouwens makkelijk en schoon als je hem nog warm in een afgesloten plastic zak tussen je vingers wrijft en later de losse velletjes met een mes eraf schraapt. Zie hiervoor de video
Vergeet niet om de oven op 200 graden voor te verwarmen.
De portobello's smeer ik lichtjes met olie in en grill ze voor in een grillpan.
Zo komt er ook een licht grillstreepje op, althans…dat is het idee erachter.
Als de portobello’s zijn voorgegrilled, leg ik ze op een ovenrooster met de hoed ondersteboven.
In de hoed van de portobello’s leg ik wat uiringen.
Daar bovenop lepel ik dan een paar kleine dobbelsteentjes roomboter.
De gamba’s die ook in die hoed moeten liggen, bak ik snel in hete olie in een klein pannetje. In een minuut zijn ze klaar!
Zodra ze gaan kleuren gaan ze uit het vet en leg ik ze in de portobello’s bovenop de boter.
En vervolgens verdeel ik de oestersaus er overheen.
Daar bovenop kun je nog een paar uiringen plaatsen maar pas op dat deze niet gaan verbranden in de oven.
Eenmaal in de oven mogen de portobello’s een minuut of 20 garen.
Hierbij is een keurend oog belangrijk om verbranden aan de bovenzijde te voorkomen.
Zo komt er ook een licht grillstreepje op, althans…dat is het idee erachter.
Als de portobello’s zijn voorgegrilled, leg ik ze op een ovenrooster met de hoed ondersteboven.
In de hoed van de portobello’s leg ik wat uiringen.
Daar bovenop lepel ik dan een paar kleine dobbelsteentjes roomboter.
De gamba’s die ook in die hoed moeten liggen, bak ik snel in hete olie in een klein pannetje. In een minuut zijn ze klaar!
Zodra ze gaan kleuren gaan ze uit het vet en leg ik ze in de portobello’s bovenop de boter.
En vervolgens verdeel ik de oestersaus er overheen.
Daar bovenop kun je nog een paar uiringen plaatsen maar pas op dat deze niet gaan verbranden in de oven.
Eenmaal in de oven mogen de portobello’s een minuut of 20 garen.
Hierbij is een keurend oog belangrijk om verbranden aan de bovenzijde te voorkomen.
Opdienen als voorgerecht of als bijgerecht bij de hoofdschotel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten