Klik hier voor de video
Nodig:
1 tl milde paprikapoeder.
1 theelepel Mosterdpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel chilivlokken
en 1 theelepel zout
1 kipfilet. Die sneed ik in dunne plakjes.
De afgemeten kruiden mengde ik daar doorheen.
1 teen knoflook fijngewreven.
1 gesneden ui.
Een stukje rode paprika redelijk grof.
Wat selderij.
3 of 4 geklutste eieren.
1 medium blik Kikkererwten!
1 kopje droge Basmatirijst
Bereiding:
Eerst bak je de eieren.
De kip bak je ook apart in wat zonnebloemolie.
Kook 1 kopje droge Basmatirijst volgens voorschrift. Na het koken laat je de rijst 20 minuten staan en roer je de rijst daarna goed los met een vork. De rijst moet nog wel even gekoeld worden.
In een wat grotere pan verhit je weer wat olie.
Hierin bak je de uitjes, de knoflook, en de paprika.
Gewoon alles lekker vlot achter mekaar de pan in.
En de kikkererwten kunnen er ook snel achteraan.
Dan kan het voorgebakken kippenvlees de pan in.
Na een minuut goed doorwarmen, de rijst erbij voegen.
Als je een kopje droge rijst gaarkookt heb je meer dan genoeg om dit gerechtje te bereiden.
Dan ben je toe aan het toevoegen van de gebakken eieren en de selderij.
Nog even een paar minuten op middelhoog vuur lekker laten knetteren in die pan, en dan ben je zover dat je kunt gaan dineren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten