Nodig:
½ kopje vermicelli
1 kop gele spliterwten
1½ kop arboriorijst
½ ui
1 teen knoflook
1 tl zout
1 rundvlees bouillonblokje
40 gr roomboter
1 ltr Water (tegen de kook aan)
Bereiding:
Verhit de boter matig.
Voeg de vermicelli toe en bak deze onder voortdurend roeren
3 minuten.
Voeg ui en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee.
Voeg de gele erwten toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak 1 minuut glazig.
Voeg het zout toe.
Voeg het bouillonblokje verpulverd toe.
Giet genoeg heet water op de massa tot 2 a 3 cm boven de rijst.
Roer goed om.
Breng het geheel aan de kook.
Plaats de pan direct op een sudderplaatje en temper het vuur
tot een zacht pitje.
Laat de dahlrijst 40 minuten op dit zachte vuurtje garen.
Wees beducht op aankoeken van de bodem. Omroeren en eventueel heet water
toevoegen. Proef of de rijst en de erwten zacht genoeg zijn. Dit naar eigen
smaak.