Nodig:
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 dikke plak ham in minidobbelsteentjes gesneden
½ rode paprika
½ blikje mais
Klein blikje doperwten
750 gr gekookte basmati rijst of elke andere langkorrelige
droogkokende rijst.
2 bosjes Choy sum of andijvie
1 kippenbouillonblokje verpulverd
3 takken selderie gehakt
3 takken peterselie gehakt
3 eieren Bak hier een omelet van.
Zout
Zwarte peper
Voor de saus:
2 el oestersaus
2 el mushroom soya
2 el Ketjap manis
Goed roeren tot een homogene saus.
Kook de rijst volgens voorschrift.
Roer de rijst los en laat deze goed afkoelen.
Roer daarna de rijst verder los tot er vrijwel alleen maar
losse korrels liggen.
Kluts de eieren en bak er een of meerdere omeletten van.
Snij deze klein in reepjes of groffe stukken.
Verhit de olie.
Bak hierin op hoog vuur de ui en de knoflook.
Voeg de ham toe en bak deze een minuut of 3 mee.
Voeg de paprika en de maïs toe en bak 30 seconden.
Blijf omscheppen!
Voeg de Choy sum toe en bak deze 30 seconden mee.
Voeg de doperwten toe en bak ze 30 seconden mee.
Voeg nu de witte rijst toe en vervolg onmiddellijk met
roerbakken.
Als de ingrediënten enigszins door de rijst gemengd zijn en de olie goed verdeeld is door de massa rijst, voeg je de vooraf gemengde saus toe. Verdeel de saus zoveel mogelijk over de rijst tijdens het doseren.
Roerbak dit er terdege doorheen zodat de rijst een
gelijkmatig bruine kleur krijgt.
Voeg nu het kippenbouillonblokje, de selderie, de peterselie
en de omelet toe en roerbak alles nog even enkele seconden.
Eventueel zout toevoegen.
Zwarte peper naar smaak.
Eet smakelijk!