Dit is een goede basis voor tomatensaus, pastasaus, zelfs een barbequesaus en tomatensoep.
Nodig:
2 el (olijf)olie
1 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijn geperst
2 el tomatenpuree
2 el paprikapuree
2 tl paprikapoeder mild
1 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
6 of 8 pomodores
Peterselie klein gehakt
Selderie Klein gehakt
1 el Worcestershiresaus
2 el maplesiroop
2 el rijstwijn
1 kippenbouillonblokje verpulverd
Zout
Zwarte Peper
Breng een ruime pan water aan de kook waar 8 tomaten in
passen.
Snij de tomaten aan de bovenkant kruislings in.
Plaats de tomaten in het kokende water.
Doe een deksel op de pan.
Als de schil los begint te laten giet je het hete water af
en dompel je de tomaten in koud water onder.
Verwijder de schil van de tomaten.
Verwijder de zaden en witte harde delen van de tomaten.
Hak de tomaten heel klein of wrijf ze door een groffe zeef
of een passeerzeef. Ik gebruik bij voorkeur geen blender om groenten te pureren
omdat ze er vaak bitter door gaan smaken.
Verhit de olie.
Fruit de uien op matig vuur.
Fruit de knoflook mee.
Voeg de tomaten puree en de paprikapuree toe.
Goed roeren gedurende een minuut.
Voeg paprika-, chili- en cayennepoeder toe en fruit dit
enkele seconden mee.
Voeg de gepureerde tomaten toe.
Roer de massa goed door.
Voeg nu peterselie en selderie toe.
Voeg Maplesiroop en rijstwijn toe.
Strooi de bouillonpoeder erbij.
Proef of de saus op smaak is en maak dit af met zout en
zwarte peper.
Doorgaans heb je geen water nodig om de saus op de juiste
dikte te brengen maar eventueel kan dit.