Meer pagina's

maandag 22 september 2014

Saté koriander van kippenborstfilet

Hoog boven het vuur of zijdelings indirect garen
Nodig:
2 kippenborst filets in dobbelstenen gesneden
Satéstokjes, een uurtje bevochtigd in een bakje water

Voor de marinade:
2 el olie
2 el donkere sojasaus
1 el ketjap asin
2 tl korianderpoeder (Ik rooster mijn korianderzaden zelf en vijzel ze dan tot poeder)
2 teen knoflook geperst
Zwarte peper
1 maggiblokje verpulverd.
Alles goed mengen.

Bereiding:
Meng het gesneden vlees met de marinade en laat dit minimaal een uur staan. Voor direct gebruik laat ik het op kamertemperatuur marineren maar is het voor de volgende dag bedoeld dan plaats ik de marinade met het vlees erin in de koelkast.

Rijg het vlees aan satéstokjes.

Grill de spiesjes gedurende 2 minuten boven een heet houtskoolvuurtje aan alle zijden. Plaats de spiesjes dan hoog boven het vuur of zijdelings voor indirecte garing in 5 minuten. Niet langer want anders droogt het vlees snel uit.


Warm of koud, met of zonder saté- of knoflooksaus te eten.