Nodig:
8 grote gamba’s (bv Black tigers count 8/12)
125 ml cocosmelk
1 tl garam masala poeder
1 el kerrie madras poeder
1 kleine ui klein gehakt
4 tenen knoflook geperst
1 kleine tomaat klein gehakt
1 tl
tomatenpuree
1 tl
cardamom poeder
1 tl
curcuma poeder
4 tl
palmsuiker
Zwarte peper
1 maggiblokje
Handje gehakte selderie
2 el roomboter
2 el water
Was de gamba’s, pel ze of snij de huid open over de rug, en
verwijder in elk geval de donkere darm in de rug.
Fruit ui, knoflook en tomaat in de roomboter.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg alle specerijen toe.
Roer goed om en bak de massa zachtjes een minuut.
Voeg de gamba’s toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de cocosmelk en de suiker toe en roer de massa goed om.
Voeg de selderie toe.
Verpulver het maggiblokje en meng alles nog eens goed door.
Dikt de curry te ver in dan kun je wat water met eetlepels
tegelijk toevoegen en goed er doorheen roeren.