Meer pagina's

dinsdag 4 mei 2021

Zuurkool met een twist

Nodig:
350 gr aardappelen
350 gr zuurkool

Voor de kruidenmix:
1 tl zout
1 tl zwarte peper
4 tl mosterdzaad
2 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
Meng deze kruidenmix goed.

Verder nodig:
1 flinke ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 el tomatenpuree
1 rode peper klein gehakt
4 takken selderij gehakt
300 gr gram spekblokjes
olie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij ze in bakklare stukken.
Kook ze halfgaar, giet ze af en bak ze vervolgens goudgeel in boter of olie.

Bak de helft van het spek knapperig. Zet dit even weg.

Bak de andere helft van het spek.
Voeg na enkele minuten de ui en de knoflook toe.
Als de ui glazig is voeg je de rode peper erbij.
Voeg dan ook de helft van de kruidenmix toe.
Dan nog 30 seconden de tomatenpuree meebakken.


Voeg de zuurkool toe en bak dit mee.
Strooi de rest van de kruidenmix erbij.
Bak de zuurkool even lekker heet en plaats dan de pan op een sudderplaatje met een deksel erop om nog een kwartiertje te garen.
Voeg dan ook de selderie toe.

Je kunt de zuurkool opdienen met de aardappeltjes ernaast. Maar ik meng ook weleens last minute de aardappeltjes door de zuurkool voordat de eters kunnen opscheppen.

Bij dit gerecht maakte ik deze keer varkenshaas en saucijsjes.
In het bakvet daarvan strooide ik wat uitjes, bluste vervolgens de jus af met witte wijn en bond de jus met een theelepel maizena in water vermengd. 
Maar een lekkere gehaktbal is ook niet te versmaden bij de exotische zuurkoolschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten