2 liter verse kippenbouillon
per persoon een zakje verse Ramen noodles
Groenten:
Paksoy
Paksoy
200 gr taogé
Per persoon een gekookt ei.
Garnering:
1 lenteui in lange dunne reepjes gesneden. Bewaar dit in ijskoud water. Hierdoor gaat het mooi krullen.
Voor de balletjes:
350 gr kippendijenfilet
2 tenen knoflook
2 tl zout
2 tl zout
2 tl zwarte peper
2 tl gemberpoeder
3 tl uipoeder
1 el sojabonenpasta
5 gram Dashinomoto
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
1 el sesamolie
gesneden lenteui
Halve el Maizena
Bereiding Balletjes:
Vermaal de kip tot gehakt.
Meng dit daarna met:
Vermaal de kip tot gehakt.
Meng dit daarna met:
de geperste tenen knoflook
gemberpoeder
uipoeder
zout
zwarte peper
maizena
Draai hier balletjes van
Bak de balletjes rustig in hete olie.
Voeg de helft van de gesnipperde ui toe.
Voeg 2 teen geperste knoflook toe
voeg 1 el sojabonenpasta
Voeg 1 zakje van 5 gram Dashinomoto toe
Voeg de tomatenpuree toe
250 ml Kippenbouillon
halve el opgeloste maizena
even laten doorwarmen en dan balletjes met de saus wegzetten.
Let op! De saus is de smaakmaker van de soep!!!!!!
Bereiding garnalen
Fruit 1 half gesnipperde ui
Voeg de garnalen toe.
Dan direct de poederkruiden:
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl gemberpoeder
Bak dit in een minuut gaar.
Opdienen:
Verhit intussen de kippenbouillon.
Blancheer hierin de bladgroenten 3 minuten.
Blancheer de taogé 30 seconden
Verhit de noodles volgens voorschrift op de verpakking.
Vul een soepkom met achtereenvolgens:
Hete noodles
2 lepels saus van de balletjes
Balletjes
Garnalen
Paksoy
Taogé
Een doorgesneden ei
Kippenbouillon
Gekrulde lenteui
Geen opmerkingen:
Een reactie posten