Nodig:
2 tot 4 speklapjes die je in stukjes snijdt.
2 tenen knoflook, fijngewreven onder je mes.
1 tl zout en 1 tl zwarte peper
Even mengen...
1 tl 5 spicespowder
1 el Shaoshing rijstwijn
1 el donkere sojasauce
Meng dit even door het vlees heen.
Laat de spekreepjes 1 tot bij voorkeur 3 uur marineren.
Overige bereiding:
Maak een mengseltje van 1 el ketjap manis met
1 el suiker,
1 el donkere sojasaus,
1 el acaciahoning
en Shaosing rijstwijn.
Meng dit goed.
Dan snipper je een halve ui.
Snij een halve chilipeper fijn maar verwijder wel eerst
de meeste zaden.
Verhit 50 cc olie in een stalen pan.
Bak hierin onderwijl goed roerend, op matig tot hoog vuur de
gemarineerde spekreepjes.
Voeg hier de gesnipperde ui aan toe.
Bak de chilipeper mee.
Dit is het moment om de marinade toe te voegen.
Roer het er al bakkend doorheen en temper dan
het vuur naar matig.
Roer de aanzetsels af en toe los van de pan.
De suikers groeien snel aan dus roeren is noodzakelijk!
Als de marinade is ingekookt en kleverig is,
kan het vlees uit de pan.
De rest van de vulling voor de wrap bestaat uit:
spinazie,
rode ui,
rode en/of groene puntpaprika en
winterpeen.
Maar dat kun je zelf bepalen waarbij vele soorten
groenten in aanmerking komen. Bijvoorbeeld Chinese kool, andijvie,
komkommer... Laat je vindingrijkheid je meevoeren!
Het samenstellen van de wrap is eenvoudig.
Leg een wrap op je werkblad.
Lepel daar wat van de spekvulling op.
Verdeel daar vervolgens wat van de groenten overheen.
Vouw de wrap aan de zijkanten om en rol de rand van je af
tot de hele wrap is dichtgerold.
Snij de wrap decoratief in twee stukken.
En dan is de Chili Spek Wrap gereed om op te dienen,
met knoflook- of tomatensaus.
De receptuur voor dit laatste tref je elders op deze blog aan.
Klik hier voor de video instructie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten