Bekijk het recept op video HIER!
Nodig:
500 gr Kalkoen dijfilet
50 gr roomboter
1 tl zout
1 tl Zwarte peper
3 tl milde of zoete paprikapoeder
4 tenen geperste knoflook
Voor de Paddestoelen Napoli:
1 uitje klein gesnipperd
1 teen knoflook fijn gewreven/geperst
2 handen vol Bundelzwammen
2 handen vol Shiitake (bij voorkeur biologisch gekweekte)
1 dl zonebloemolie
1of 2 takjes tijm
1 of 2 takjes verse oregano
4 el witte wijn (op kamertemperatuur)
Bereiding Kalkoen:
Snij de kalkoen in het gewenste aantal stukken.
Peper en zout de kalkoen.
Wrijf er ook de paprikapoeder goed in.
Laat dan bij voorkeur het vlees even een kwartiertje staan.
Braad dan de stukken kalkoen in hete boter bruin aan alle kanten.
Laat dan het vlees op matig vuur rustig garen.
Zet daarna de kalkoenfilets even weg.
Bereid intussen de spaghetti met Spinazie. Hier vindt je het recept.
Bereiding Paddenstoelen Napoli:
De Bundelzwammen schoonsnijden. Verwijder daarvoor de onderste vuile stukken en harde stukken steel. Borstel met een kwastje het zand of kweekbodem er vanaf. Gebruik NOOIT water. Paddestoelen zuigen dat gretig op en dan liggen ze later in de hete boter te stoven en te spetteren!
Snijd ook de Shiitake schoon op dezelfde wijze. Daarna de shiitake vierendelen.
Pluk de blaadjes van de verse tijm en oregano van de stelen. Samen moet het een klein handje vol zijn.
Hak ze klein.
Hak het uitje klein
Pers de knoflook of wrijf deze fijn.
Vlam in de pan! |
Bak hierin de ui en knoflook.
Voeg snel de paddenstoelen met wat zout erbij.
Schep de paddestoelen goed om en om tijdens het bakken.
Voeg de oregano en tijm erbij en bak alles nog een minuut.
Zorg dat het vuur hoog blijft.
Voeg de witte wijn erbij. PAS OP VOOR DE VLAM IN DE PAN!!!!
MAARRRR! Die vlam in de pan heb je even nodig om de paddenstoelen kort te flamberen. Schud de paddenstoelen in de sissende vloeistoffen om en haal ze dan van het vuur.
Intussen heb je de Spaghetti met Spinazie bereid.
Verdeel de Spaghetti netjes over de borden.
Plaats daar de kalkoen bovenop.
Verdeel de paddenstoelen op en rond de kalkoen.
Je kunt kiezen voor het bakvet van de kalkoen of voor de romige saus Napoli over het gerecht. Dát recept vindt je HIER!
Eet lekker!
Bekijk het recept voor Kalkoen HIER op video!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten