Nodig:
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
Zwarte peper
1 el sambal oelek
1 el sambal oelek
2 el tomatenpuree
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
Handje gesneden rode puntpaprika
1 kleine ui gesnipperd
1 kleine rode peper zonder zaden klein gehakt
10 takjes verse koriander grof gehakt
5 takjes selderie klein gehakt
4 el paneermeel
2 el doperwten
4 el oestersaus
2 el ketjap asin
1 hard gekookt ei grof gesneden
Meng alles goed door elkaar.
Kneed er een broodvorm van.
Leg het op een platte schaal of bakplaat
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Braad het gehakt in ca. 45 minuten gaar.
Bedruip het gehaktbrood regelmatig met het eigen vet.
Stel de oven de laatste 10 minuten in op grillstand.
Opmerking: Prik niet
in het gehaktbrood want dan lopen de sappen er helemaal uit. Dus ook geen
thermometer erin steken!
Leg het gehaktbrood even neer en laat het 20 minuten rusten.
Het kan warm opgediend worden, maar ook na een nacht in de
koelkast koud gegeten worden. Op brood, bij de warme maaltijd, als fingerfood
bij de lunch, brunch of als snack op je feestje.
Als sausje erbij heb ik chilisaus, mayonaise, satésaus,
Remia bbqsaus en tomatenketchup gebruikt. Nee, niet allemaal tegelijk!