Meer pagina's

maandag 19 januari 2015

Massalagamba's met aubergine

Nodig:
600 gr Gamba’s count 8/12
4 grote sjalotten Kleingesneden
4 tenen knoflook geperst
Peterselie gehakt
1 tomaat klein gehakt
2 tl tomatenpuree
2 tl Garam Massala
1 el Engelse Kerrie
3 el Chan’s Massala
4 tl paprika mild
½ Madame Jeanette klein gehakt
1 aubergine in stukken gesneden
6 aardappelen vastkokend
2 bouillonblokjes
200 ml slagroom
2 el allesbinder
Zout
Zwarte peper
1 dl olie
50 gr roomboter
water


Bereiding:
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken.

Snij de gamba’s over de rug open en verwijder de darm.
Was de gamba’s schoon.
Verhit wat boter in een pan.
Bak de gamba’s in 3 of 4 minuten.
Voeg er een lepel Chan’s massala aan toe.
Voorkom aanbranden of aanbakken met af en toe een lepel water,
Meng alles goed.
Zet de gamba’s apart.

Verhit wat olie in een diepe wok of braadpan.
Fruit hierin sjalotten en knoflook voorzichtig.
Voeg de Madame Jeanette toe.
Voeg de tomaat toe.
Voeg de tomatenpuree toe.
Voeg alle poederkruiden toe.
Voeg de Aubergine toe.
Goed omscheppen.
Schenk de slagroom er doorheen.
Meng alles goed.
Leg de aardappelen in de pan en schep alles goed om.
Voeg genoeg water toe om de aardappelen net niet helemaal onder water te zetten.
Verpulver de bouillonblokjes door het gerecht.
Voeg de peterselie toe.
Laat het gerecht in 20 minuten gaar sudderen.
Voeg na 15 minuten de gamba’s toe
Als de aardappelen gaar zijn is het gerecht gereed.
Voeg allesbinder of maizena toe om de jus op dikte te brengen.
Proef of er genoeg zout in zit en maak zelf op smaak af.
Voeg de zwarte peper toe.


Opdienen met witte rijst of met een roti.