Meer pagina's

zaterdag 24 januari 2015

Lamscurry Madras

Nodig:
1 kg lamsbout zonder been. In blokken gesneden.
Zout
Zwarte peper
1 ui gesnipperd.
6 tenen knoflook geperst.
2 tomaten kleingesneden.
½ Madame Jeanette kleingesneden en zaden verwijderd.
1 hele Madame Jeanette
2 el Curry Madras
2 tl Kardamom.
2 tl Garam Massala.
1 el Hindoestaanse Massala.
70 gram tomatenpuree.
2 el bloem
300 cc Runderbouillon van een bouillonblokje.
4 laurierblaadjes.
Olie
1 kilo aardappelen


Bereiding:
Wrijf de blokken vlees in met peper en zout.
Bak ze in wat olie rondom bruin en zet het vlees dan even apart.

Bak in hetzelfde vet op matig vuur vervolgens de ingrediƫnten in de volgorde zoals boven opgesomd.
Voeg de bloem aan de massa toe.
Voeg het vlees toe.
Wentel het vlees goed door de kruidenmassa.
Maak de jus aan met de runderbouillon.
Roer de aanzetsels goed los van de bodem van de pan.
Beng het geheel aan de kook, en plaats dan de pan op een sudderplaatje.

Lamscurry met roti, sperziebonen en antroea en sambal
Laat het vlees in 3 uur zachtjes gaar stoven.
Voeg nu de geschilde aardappelen aan het stoofvlees toe.
Laat de aardappelen gedurende een half uur gaar stoven.
Leg de hele madame jeanette een kwartier voor het einde in de jus.

Gereed om op te dienen.

Kan ook met rijst of roti gegeten worden.