(Voor 4 pers.)
Nodig:
Maak een kruidenmengseltje van:
4 tenen knoflook klein gehakt.
1 grote sjalot klein gehakt.
Een handje peterselie klein gehakt.
2 tl zeezout, niet te grof.
2 tl zwarte peper grof gemalen.
1 el olijfolie
3 el Ricard Pastis
Verder nodig:
1 blikje met 24 escargot’s (delicatessen winkel)
20 gr roomboter
100 gr Parmezaanse kaas. (GEEN POEDER!)
50 gr 48+ kaas geraspt
Verhit de oven op 200 graden.
Smelt in een ovenvast gourmetschaaltje de roomboter.
Schep de escargot’s door het kruidenmengseltje.
Verdeel dit over de bodem van het gourmetschaaltje.
Verdeel eerst de Parmezaanse kaas over de escargot’s.
Verdeel daarna de geraspte 50+ kaas over het gerecht.
Plaats de escargot’s op halve hoogte in de hete oven.
Gratineer de escargot’s tot de kaas volledig gesmolten is en
licht begint te bruinen.
Schakel de oven over op de bovengrill.
Plaats de escargot’s op het rooster vlak onder de grill.
Bruin de kaas licht.
Dien de escargot’s op met stokbrood.
Lekker als onderdeel van een tapasmenu of als voorgerecht
met witte wijn erbij.