250 gr tarwebloem gezeefd
kopje lauw water
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist
Bak de spekblokjes bijna gaar in een beetje vet.
Zeef het vet hierna goed af.
150 cc melk
zout
1 ui in ringen gesneden
tomato frito
Geraspte kaas
zeezout
zwarte peper
Suiker en gist in het kopje water mengen en 10 tot 15
minuten wachten.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg al knedend gist en melk
toe tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed 10 minuten lang.
Laat het deeg een half uurtje rijzen.
Maak balletjes ter grootte van een ei.
Rol deze uit, langwerpig of rond, naar behoefte.
Leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat.
maak een topping bestaande uit achtereenvolgens: tomato
frito, ui, gebakken zuurkoolspek, geraspte kaas, zeezout en zwarte peper.
Plaats de bakplaat met de pizza's in de oven en bak ze in 20
minuten tot er een goudbruine rand deeg ontstaat.