Nodig:
500 gram kippendijenfilet. Maar
drumsticks of kippenpoten kan natuurlijk ook!
1 tl zout
1 el palmsuiker
2 teen knoflook
¼ ui
1 teen gember
1 teen laos
1 vingerlengte seréh
1 tl soja saus
2 tl tomatenpuree
Stamp bovenstaande bij elkaar tot pulp
in een vijzel.
Verder nodig:
1 adjoema peper
¼ ui grof gesneden
30 gr boter
100 cc water
Bereiding:
Verhit de boter
Bak de kipfilet en leg deze dan weer
even apart.
Fruit de grof gesneden ui.
Voeg de gevijzelde specerijen en
kruiden erbij.
Roer goed en bak de massa een paar
minuten op matig vuur.
Leg de kipfilets terug in de pan en
wentel ze door de kruiderij in de pan.
Leg er een adjoema peper bij en plaats
een deksel op de pan.
Laat de kip hier 15 minuten onder af en
toe keren, gaar sudderen. Gebruik je kippenpoten of drumsticks dan
moet de kip 30 minuten gaarsuddderen.
Voeg dan een beetje water toe om wat
jus te maken. Niet teveel om geen waterige massa te krijgen. Meestal
zijn een paar eetlepels genoeg. Maar hier geldt: 'Eigen smaak
bepaalt!'
Dien de kip op met witte rijst of
aardappelen en groenten naar keuze.