Meer pagina's

maandag 28 juli 2014

Varkensfilet in Pittige Ketjapsaus


Nodig:
500 gr. Varkensfilet, Frikandeau of varkenshaas
1 kleine ui klein gehakt
1 teen gember gekneusd
2 tenen knoflook fijngewreven
1 tak sereh gekneusd
4 el ketjap manis
2 el donkere Sojasaus
1 el suiker
1 adjuma peper ontpit en fijngehakt
1 tl Zout
Zw peper
50 cc water
Maizena of allesbinder
Olie




Bereiding:
Meng de maizena met het water.
Snij het vlees in hapklare stukken.
Wrijf het in met zwarte peper en zout.
Verhit de olie in de wok.
Bak de specerijen ui, knoflook, gember, peper een halve minuut.
Voeg het vlees toe.
Laat het vlees op hoog vuur rondom lekker bruin schroeien.
Voeg de ketjap en sojasaus toe.
Voeg de suiker toe.
Schep alles goed heet om en om.
Leg de sereh in de pan.
Blus alles af met water en maizena daarin vermengd.
Temper het vuur en laat het vlees nog 5  minuten zachtjes in de saus sudderen.
Proef of er nog wat zout bij moet.


Opdienen met rijst. Pas op bij het opscheppen want de gember en andere specerijen liggen natuurlijk nog in de jus.