Nodig:
Mie nestjes
350 gram stukjes gesneden kipfilet die je marineert in:
2 tl knoflookpoeder.
1 tl korianderpoeder.
1 tl komijnpoeder.
2 tl uipoeder.
2 tl zout.
2 tl zwarte peper.
2 eetlepels sojasaus.
Voor de roerbaksaus:
4 eetlepels sojasaus,
2 eetlepels ketjap asin, zoute ketjap dus,
Een lepel oestersaus,
1 tl zwarte peper.
Meng dit even goed en zet het dan gereed voor later.
Roerbakgroenten:
verse prei,
verse knoflook,
gesneden ui,
taogé,
gehakte selderij,
Zet alles gereed vóórdat je begint te wokken.
Erg belangrijk want tijdens het wokken heb je geen tijd om nog uitgebreid te gaan snijden en hakken.
Bereiding:
Het eerste wat ik doe is de mie koken volgens voorschrift op de verpakking.
Daarna giet ik deze af en koel de sliertjes met koud water.
Dat is zeer belangrijke stap, want de mie moet vooral goed uitlekken.
Verwerk je de mie te nat, dan wordt het in je wok een kleffe massa.
Laat de mie dus minimaal een half uur uitlekken, en woel deze een paar keer om om deze gelijkmatig te laten uitlekken en drogen.
Wokken:
Kies de grootste brander die je op je gasstel hebt, om de wok op te plaatsen. Het kan niet heet genoeg zijn.
In een te koude wok bakt en koekt de mie aan en dat vergalt je wokplezier danig!
Verhit de wok en doe er dan een halve dl olie in.
Als de olie begint te dampen kan het bamivlees erin.
Dan met tussenpozen van een minuut,
de uitjes,
de knoflook,
de gewassen prei,
en de taogé.
En dan voeg je de uitgelekte en ingedroogde mie toe.
Zorg dat je flink blijft roerbakken en aanbakken zoveel mogelijk voorkomt.
En als de mie op temperatuur begint te komen voeg je de woksaus toe die je eerder al had gemengd.
Roerbak de saus goed door de mie heen.
En dan besluit je het bakproces door er de verse selderij bij te voegen.
Nog even goed doormengen en dan ben je klaar!
Kijk voor het recept van de saté ook hier op Hobbyrecepten.nl
Kijk hier voor de video Hollandse Bami met menusuggesties.
Kijk hier voor de video Hollandse Bami met menusuggesties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten