Nodig:
250 gram Biefstuk.
Importmie voor 2 personen.
Kai Choy, Choi sum, pak choi of... gewoon Andijvie.
Verse koriander of selderij.
Rode paprika.
rode peper.
1 grote teen verse gember.
2 uien.
4 tenen knoflook.
taoge.
Assortiment paddestoelen.
zout en zwarte peper.
Opmerking:
De groenten verdeel je over de mie en het vlees. Zorg dus voor voldoende.
Voor de Marinade:
6 eetlepels Sojasaus.
2 eetlepel Rijstwijn.
1 lepel Doen Jang gefermenteerde pasta (Korea).
3 eetlepels Hoisinsaus.
Goed mengen.
Vlees marineren:
Snijd eerst het vlees dwars op de draad.
Strooi hier het zout en de zwarte peper op.
Een deel van de Geperste knoflook.
Een deel van de Geperste gember.
Een of 2 lepels van de marinade.
1 lepel Doen Jang pasta.
Vlees, specerijen en marinade goed mengen.
Bij voorkeur een uurtje laten marineren.
Snijd intussen de groenten in hanteerbare stukken.
Bereiding:
Voor de Marinade:
6 eetlepels Sojasaus.
2 eetlepel Rijstwijn.
1 lepel Doen Jang gefermenteerde pasta (Korea).
3 eetlepels Hoisinsaus.
Goed mengen.
Vlees marineren:
Snijd eerst het vlees dwars op de draad.
Strooi hier het zout en de zwarte peper op.
Een deel van de Geperste knoflook.
Een deel van de Geperste gember.
Een of 2 lepels van de marinade.
1 lepel Doen Jang pasta.
Vlees, specerijen en marinade goed mengen.
Bij voorkeur een uurtje laten marineren.
Snijd intussen de groenten in hanteerbare stukken.
Bereiding:
Meng wat water met bloem of maizena. Hou dat apart voor de biefstuksaus.
Kook de mie volgens voorschrift.
Spoel en koel deze na het afgieten.
Ik deins er niet voor terug de nog natte mie in een schone droge theedoek te schudden om overtollig water te verwijderen.
Het werkt prima als tijd een rol speelt.
En anders heeft de mie gewoon een half uur tot een uur nodig om te drogen.
Droge mie roerbakt veel prettiger dan nog natte mie. Het resultaat is ook veel mooier.
Mie wokken:
Verhit olie in de wok.
Bak de uitjes, gember en knoflook.
Een lepel Doen Jang pasta erbij en goed verdelen. Eventueel eerst oplossen in een lepel warm water.
De paddestoelen kort daarop erin mee roerbakken
De gesneden groenten bak je slechts kort mee.
Dan de winterpeen, de peper en dan de mie.
Daarna de rest van de marinade door de mie roeren
Dan taogé 15 seconden meebakken.
De mie maak je af met een handje gesneden verse koriander of selderij.
Mie wokken:
Verhit olie in de wok.
Bak de uitjes, gember en knoflook.
Een lepel Doen Jang pasta erbij en goed verdelen. Eventueel eerst oplossen in een lepel warm water.
De paddestoelen kort daarop erin mee roerbakken
De gesneden groenten bak je slechts kort mee.
Dan de winterpeen, de peper en dan de mie.
Daarna de rest van de marinade door de mie roeren
Dan taogé 15 seconden meebakken.
De mie maak je af met een handje gesneden verse koriander of selderij.
Doe de mie op een serveerschaal.
Vlees wokken:
Dan verhit je opnieuw wat olie in de wok.
Dan verhit je opnieuw wat olie in de wok.
Verdeel de olie goed over de zijwanden.
Wacht tot de olie een beetje begint te walmen.
Dan uitjes, paprika, paddestoelen kort roerbakken.
Na een paar minuten uit de wok scheppen.
Na een paar minuten uit de wok scheppen.
De wok opnieuw goed verhitten, evt een klein beetje olie toevoegen, en de biefstuk in de gloeiend hete wok roerbakken in 1 minuut.
Dan kunnen de groenten terug.
Roerbak alles een halve minuut flink.
Roer een paar lepels van het water-maizenamengsel door de biefstuk en zorg dat de saus niet te dik of te waterig wordt.
Dan kunnen de groenten terug.
Roerbak alles een halve minuut flink.
Roer een paar lepels van het water-maizenamengsel door de biefstuk en zorg dat de saus niet te dik of te waterig wordt.
Je kunt er wat donkere sojasaus aan toevoegen voor de kleur.
Beetje koriander of selderij erbij.
Beetje koriander of selderij erbij.
Je kunt de biefstuk nu over de mie op de serveerschaal doen.
Je kunt beide gerechten ook apart serveren om er verder nog andere gerechten bij te kunnen opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten