Bekijk hier de video 'Magere lamsrug'
Nodig:
1 lamsrug ca. 500 gram
Voor de marinade:
1 tl korianderpoeder
1 tl milde paprikapoeder
1 tl mosterdpoeder
1 tl selderiezaad
1 tl zout
1 tl zw peper
3 tenen knoflook
2 tl sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 eetlepel droge sherry
Dit tot een marinade mengen
De lamsrug hiermee insmeren.
Heb je de beschikking over een injectiespuit dan kun je de marinade ook in de lamsrug injecteren.
De lamsrug laat je een paar uur, in folie gewikkeld, marineren.
Bereiding:
Bak de lamsrug rondom in hete boter kort in een koekenpan. Bewaar na het voorbakken het bakvet.
Als de lamsrug is dichtgeschroeid, plaats je de lamsrug in het midden van de hete oven, en rooster je deze naar eigen behoefte rare, medium of well done.
Een vleesthermometer is hierbij reuze nuttig.
In het bakvet vd lamsrug voeg je
een halve gehakte ui,
een teentje knoflook,
een teentje verse gestampte gember en
een eetlepel gehakte rozemarijn.
Blus het af met witte wijn.
Schraap de aanzetsels los en voeg er een scheut bouillon bij. Kip, of voor een krachtigere smaak, Rund.
Met in een paar eetlepels water opgeloste maizena, kun je de saus binden.
Met in een paar eetlepels water opgeloste maizena, kun je de saus binden.
Wijnadvies
De wijn die we bij het lamsvlees schenken komt uit Portugal.
Jolanda Buhrs fluisterde ons in dat de Joya of de I muri Negro Amaro het beste tot z’n recht komt bij dit gerecht.
Jolanda Buhrs fluisterde ons in dat de Joya of de I muri Negro Amaro het beste tot z’n recht komt bij dit gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten