1 pak linguini
2 pangasiusfilets in reepjes
200 gr grote garnalen
1 ui gesnipperd
2 of 3 tenen knoflook geperst
2 of 3 verse tomaatjes in kleine blokjes.
2 el gehakte Bieslook
1 el gehakte rozemarijn
2 el gehakte peterselie
1 el gedroogde oregano
Zout
witte peper
olijfolie
Bereiding:
Nu kunnen de uitjes in de olie gefruit worden.
Als er een paar uitjes beginnen te bruinen is het tijd om de helft van de knoflook mee te bakken.
Na 30 seconden kunnen de tomaatjes in de pan!
Daarna kan ook de rozemarijn ertussen.
Een minuut of twee bakken.
Dan kan er een kopje witte wijn over de massa gesprenkeld worden.
Even met een deksel erop sudderen en pruttelen.
De saus is gereed! Hou deze warm. Daar moet straks de linguini in meegewarmd worden.
Zout en peper laat ik even aan jouw fantasie over maar niets houdt je tegen.
De vis insmeren met de rest vd geperste knoflook, een theelepel zout en witte peper.
Strooi de oregano er overheen. Even mengen.
Hierna kan de vis meteen de pan in, regelrecht in een bescheiden hoeveelheid olie!
Een minuut of 4 bakken dan kan het op een bordje.
In de nog vette pan bak je vervolgens de garnalen. Omdat ze direct na de vangst al gekookt zijn kunnen ze er ook snel weer uit! Kwestie van seconden!!!
En daarna even bij de panga op het bordje!
Kook de droge Linguini volgens voorschrift gaar! Het is dunne tere pasta en ongecontroleerd koken in water is niet goed. Rustig aan dus.
Dan afgieten en vervolgens in de pan met de saus goed mengen en doorwarmen.
Tijdens dat proces kan ook de peterselie er doorheen.
De pastabordjes kunnen gevuld worden!
Op elk bord een nest linguini met daar bovenop de vis en de garnalen.
Strooi een beetje van de gehakte bieslook erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten