20 gram verse gember
4 tenen knoflook
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel zwarte peper
1 tl zout
2 tl suiker
en tenslotte 2 eetlepels Rijstazijn
Vermaal alles tot een homogene marinade, waarmee de stukken spek straks worden ingemasseerd.
Voeg er ook 2 theelepels 5-spices poeder aan toe en wrijf dat, tegelijk met de marinade, in het vlees.
Het vlees moet nog minimaal een uurtje marineren. Een nacht in de koelkast is altijd beter.
Het buikspek rooster je op houtskool, gas of briketten.
Ik rooster niet direct boven het vuur.
Want het buikspek heeft ruim een uur nodig om goed te garen.
En in de COBB in de videofilm, voorkomt een bakplaat dat het vlees te ver verhit wordt.
Ideaal!
Vlees op het rooster en dan op je gemakkie het garingsproces begeleiden door de temperatuur te controleren, naar het vlees te kijken en het af en toe te keren!
Ik probeer altijd om buikspek te grillen bij een temperatuur van 130 tot 150 graden.
Dan heb je na 90 minuten grillen een heel mooi gaar en gebruind stukje buikspek!
Leg het Buikspek na het grillen even weg, en laat het onder folie even rusten.
Na een kwartiertje kun je het vlees aansnijden en verdelen over de borden. Ook heerlijk als snack uit het vuistje!
Ik laat het vaak ook ongesneden, om het vervolgens gekoeld te bewaren. Een dag later snijd ik het buikspek dan in snippers, om bijvoorbeeld op te bakken voor op een broodje, of door de Chow Min te bereiden met specerijen en groenten.
Probeer het ook eens!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten