Meer pagina's

donderdag 6 februari 2020

Kouseband met komijn


Kouseband met komijn, gehakt en tomaat. Lekkere groenten uit de exotische hoek.

Nodig:
Wat olie
een bosje verse kousenband
een half pond gemengd of runder gehakt
een ui
een teen knoflook
een of twee tomaten
Een theelepel uipoeder
een theelepel knoflookpoeder
een halve el komijnzaad
zout en zwarte peper
en een paar theelepels bouillonpoeder



De kousenband snij je in vingerlange stukken. Het beste blancheer je ze meteen een paar minuten, waarna je ze afgiet en koelt met koud water.

Het gehakt roer je met een vork rul.
Het uitje snij je klein.
De knoflook hak of wrijf je fijn.
En de tomaat snijd je in grove stukken.

Voor deze gelegenheid roosterde ik ook wat komijnzaadjes in een heet pannetje.

De rest is makkelijk, want de ui, knoflook en het gehakt bak je met elkaar in wat olie.
Voeg er wel een theelepel uipoeder en een theelepel knoflookpoeder aan toe.
Daar voeg je dan de kousenband aan toe.
En ergens rond dit moment kunnen de komijnzaadjes er ook bij.

Zout en zwarte peper kun je naar eigen inzicht toevoegen. Vaak kies ik voor een bouillonblokje of een paar theelepels chickenpowder.

Lekker even roerbakken in de hete pan en als het vrijwel gaar is voeg je de blokjes tomaat erbij. Die bakte ik voor dit recept niet te lang mee. Dan hou je een wat fris accent tussen de beetgare bonen.

Roer er ook eens wat oestersaus doorheen. Want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws.

De kousenband dien je het lekkerst op met witte rijst of zachtgekookte aardappelen.




Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten