Varkensfilet uit de koekenpan! Want je hebt er niet altijd een wok bij nodig!
Nodig:
Ui, knoflook, Champignons, paprika en lenteui.
Je hoeft ze alleen even grof te snijden.
1 eetlepel maizena opgelost in een half glas koud water.
1 eetlepel palmsuiker.
Meng in een bekertje:
50 ml rijstwijn,
1 of 2 eetlepels barbequesaus,
1 theelepel 5-spices poeder en
2 eetlepels sojasaus.
Even roeren en dan is dat ook gebruiksklaar!
300 gr varkensfilet, daar kun je ook varkenshaas of varkensschnitzel voor gebruiken, snij je in hele dunne plakjes.
Bereiden:
Dan verhit je een paar eetlepels olie in een pan. Dat kan een wok zijn maar een stalen koekenpan of een anti-aanbakpan kan ook.
Verhit de olie op hoog vuur.
Dan voeg je de groenten erbij.
Vervolgens meng je de palmsuiker er doorheen.
Al heel snel kan de vloeibare kruidenmix erbij.
Even op temperatuur laten komen en een minuutje meebaken.
Dan maak je het gerecht af met de opgeloste maizena.
Speel een beetje met de maizenaoplossing en/of gewoon water om je saus op de juiste dikte te krijgen.
Maak er wat moois van bij het opmaken van de borden en het opdienen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten