Nodig:
500 gr lamsgehakt.
1 tl uipoeder.
1 tl knoflookpoeder.
1 uitje fijn gesnipperd.
1 teen knoflook fijngewreven.
Selderie kleingehakt
Grof gemalen zwarte peper.
Zout.
1 el oestersaus.
1 tl rode misopasta oplossen in
2 el soja
saus.
2 el
paneermeel.
Bereiding:
Meng bovengenoemde ingrediƫnten goed door elkaar.
Draai er ballen van.
Braad deze langzaam rondom gaar in een braadpan.
Voor de saus:
½ uitje snipperen.
1 teen knoflook persen.
1 el tomatenpuree.
½ el pickled ginger fijngehakt.
100 cc water
1 el maizena
1 maggiblokje
Bak deze ingrediƫnten mee met de ballen in de braadpan zodra
deze rondom geschroeid zijn.
Meng water en maizena en blus af met dit mengsel.
Laat de misoballen in de jus 10 tot 20 minuten sudderen
onder af en toe keren.
Voeg een maggiblokje toe aan de jus.