Nodig:
500 gr kabeljauwfilet
1 ui kleingesnipperd
2 tenen knoflook geperst.
1 el ketjap asin
½ fijngehakte madame jeanette
1 maggiblokje
3 sneden witbrood, korsten eraf gesneden
2 grote takken selderie
1 klein geklutst ei
Zout
Zwarte peper
Bak de kabeljauw met ui en knoflook in het vet.
Voeg een el ketjap toe
Voeg de Madame Jeanette toe.
Verpulver het maggiblokje over de vis.
Voorkom aanbakken van specerijen met af en toe een lepel
water.
Bak de vis gaar en giet steeds wat van het hete bakvet met
de specerijen over de vis.
Laat de vis afkoelen en prak deze fijn.
Week het brood een kwartier in de melk.
Knijp de melk uit het brood.
Meng het brood met de vis.
Meng de selderie door het mengsel.
Meng het ei door het mengsel.
Zout en peper naar smaak
Kneed het mengsel tot een homogeen geheel.
Draai en koekjes of balletjes van.
Verhit wat bakvet in een anti-aanbakpan.
Bak de viskoekjes langzaam goudbruin.
Als onderdeel van een tapasmenu, als voor- of bijgerecht of
als snack.
Grotere viskoekjes kun je als visburger op een luxe bolletje
doen.