Nodig
2 takken prei in vingerlange stukken
2 uien gesnipperd
2 tomaten klein gesneden
1 kippenbouillonblokje
Voor de speklapjes:
500 gr Spekplapjes
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 el rum of chinese rijstwijn
2 theelepels suiker
1 tl zout
Mespunt ve-tsin
Bereiding:
Marineer gedurende een paar uur de speklapjes in de
specerijen en toevoegingen die er onder staan.
Rooster de speklapjes in de oven tot ze gaar naar eigen
smaak zijn.
Smelt de boter op matig vuur.
Bak zachtjes de prei in de hete boter. Keer de prei hierbij
regelmatig om.
Voeg de ui toe en bak mee tot ze glazig is.
Voeg de tomaat toe en bak deze mee.
Wentel de prei door de massa.
Verpulver het kippenblokje over het gerecht en wentel alles
nog eeb jeer door elkaar.
Voeg een half kopje water toe, meng dit door de jus en
plaats een deksel op de pan.
Laat het op laag vuur op temperatuur komen en laat hierin de
prei 15 to 20 minuten garen.
Plaats de prei boven op de geroosterde speklapjes, voeg er
wat van de jus aan toe en serveer met aardappelen of rijst.