Meer pagina's

zondag 12 oktober 2014

Basmati spekrijst

Nodig:
2 speklapjes
Ca. 100 cc droge basmatirijst
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt of geperst
1 geklutst ei
3 takken selderie klein gehakt
1 maggiblokje verpulverd
2 el roomboter
1 el hoisinsaus




Bereiding:
Ca. 100 cc droge basmatirijst gaar koken en afkoelen.
Roer met een vork de gekookte rijst los.
Verhit 1 el boter.
Bak de speklapjes hierin rondom gaar.
Verwijder de speklapjes, laat ze eventjes rusten en snij ze dan in groffe stukken.
Bak in het nog aanwezige vet de ui en de knoflook een minuut.
Voeg 1 el hoisinsaus toe en roerbak alles nog een halve minuut.
Voeg de rijst hieraan toe en roerbak flink.
Maak een kuiltje in de rijst en giet hierin het ei.
Als het ei begint te stollen roer je vanuit het midden het ei door de rijst.
Temper het vuur.
Voeg 1 el roomboter toe. Laat dit door het gerecht smelten.

Voeg tenslotte na geproefd te hebben, het Maggiblokje toe en de selderie en meng dit door de rijst.